2021. 09. 28. 19:19:03   
Navigáció
Szívultrahang Atlasz
Adatkezelési szabályzat
Beteg keresés...

Adatkezelési Szabályzat

Az Adatkezelő neve: Meditoll Kft.

Az Adatkezelő címe: 2100 Gödöllő, Arany János u.20.

Az adatkezelés felelős képviselője: Dr. Kiss Krisztián

Elérhetőség: dr.kiss.krisztian@meditoll.hu

Az adatkezelés megnevezése: adatkezelés rendelésünkre jelentkező páciensek önkéntes, tájékozott és határozott hozzájárulása alapján.

Az adatkezelés jogalapja:

  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.
  • az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény.
  • az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelésére és védelméről szóló 1997. XLVII. törvény.
  • az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény.
  • az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelésének egyes kérdéseiről 62/1997. (XII. 21.) NM rendelet.

A kezelt adatok köre:

  • A rendelő szolgáltatásait igénybe vevők által kötelezően megadott adatok: lefoglalt időpont, e-mail cím, név, születési név, születési idő, taj szám, anyja neve, születési hely, lakcím, telefonszám.
  • Az opcionálisan megadott adatok.
  • Az egyedi azonosításhoz szükséges anoním látogató azonosító (cookie, süti).
  • Képalkotó vizsgálat során keletkezett képek, videók.
  • Holter, ABPM, EKG, terheléses EKG vizsgálatok során keletkezett leletek, viszgálati adatok

Az adatkezelés célja: A megadott adatokat az intézményünkben nyújtott egészségügyi ellátás, ill. az ellátást követően számla kiállítása céljából kezeljük.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény vonatkozó rendelkezése értelmében az egészégügyi ellátás megkezdése előtt a páciens köteles személyes adatait hitelt érdemlően igazolni.

A személyes adatok, ill. az ambuláns vizsgálat során keletkező szöveges egészségügyi adatok a törvényi előírásoknak megfelelően továbbításra kerülnek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér irányába. Ezzel kapcsolatban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, mint az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) működtetője az EESZT-ben történő adatkezelésről szóló tájékoztatója: „Tájékoztató a személyes adatok Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben megvalósuló kezeléséről az egészségügyi intézményben történő ellátás során”, mely a "https://e-egeszsegugy.gov.hu/GDPR" címen érhető el.

Személyes adatait, valamint egészségügyi adatait harmadik személy számára – a jogszabályok által előírt kötelező esetek kivételével, illetve az Ön hozzájárulása nélkül – semmilyen körülmények között nem továbbítjuk és nem hozzuk nyilvánosságra.

Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a vizsgálatot követő minimum 30 év.

Önt, mint természetes személyt az adatkezelés során az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletének értelmében az alábbi jogok illetik meg:

  • kérheti egy vagy több adata kezelésének korlátozását;
  • kérheti adatainak átadását vagy továbbítását;
  • tájékoztatást kérhet a kezelt adatokról, jogalapról, célról és a kezelés időtartamáról;
  • kérheti egy vagy több adatának helyesbítését;
  • kérheti adataihoz való hozzáférését, tiltakozhat egy vagy több adata kezelése ellen;
  • kérheti – a kötelező adatkezelés kivételével - hogy töröljük egy vagy több adatát.

Jogorvoslati lehetőségek Amennyiben adatainak jogosulatlan kezelését észleli, akkor azt jelezheti az egészségügyi ellátást végző személynél, az adatvédelmi tisztviselőnél, továbbá bejelentést tehet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, illetve bírósághoz fordulhat.
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság:
Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím:1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefonszám: +36 (1) 391-1400
Központi elektronikus levélcím: ugyfelszolgalat@naih.hu

Adatkezeléssel kapcsolat kérés, vagy kérdés esetén kérdését, kérelmét postai úton küldheti a Meditoll Kft. címére, vagy e-mail-ben az iroda@meditoll.hu címre.

Az Adatkezelési Szabályzat letölthető a rendelő honlapjáról a www.meditoll.hu címről, valamint rendelőnkben nyomtatott formában is elérhető.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztrált?
Regisztráció

Elfelejtette a jelszavát?
új jelszó kérése

Copyright © 2011


  Generálási idõ: 0.95 másodperc

763,699 egyedi látogató  
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.