2022. 07. 03. 14:43:58   
Navigáció
Szívultrahang Atlasz
ABPM

Az ABPM vizsgálatról

Az ABPM (Ambulatory Blood Pressure Monitoring - ambuláns vérnyomás monitorizálás) során a vérnyomásmérõ készülék 24, vagy 48 órán át, elõre beprogramozott idõintervallumokban megméri a beteg vérnyomását. A vizsgálat a beteg otthonában, szokásos hétköznapi tevékenységének végzése közben történik, ambuláns körülmények között.

A mérés során különbözõ paramétereket vizsgálunk, melyek segítenek az optimális gyógyszeres terápia megválasztásában, a beállított gyógyszeres kezelés hatékonyságának megítélésében. A számítógép segítségével elemzett adatok utalhatnak arra is, hogy a magas vérnyomás betegség hátterében esetleg valamilyen egyéb szerv megbetegedése (pl. vesebetegség), vagy hormonális tényezõk állnak. Fontos az ABPM vizsgálat az ún. "fehérköpeny hypertonia" kiszûrésében is, vagyis abban az esetben amikor magasabb vérnyomásértékeket mérünk rendelõi körülmények között, mint a beteg az otthonában.

A vérnyomásmérõ monitort elõre megbeszélt idõpontban helyezzük fel, majd a páciens a készüléket másnap visszahozza. A kiértékelt adatokat kontroll vizsgálat keretében egy késõbbi idõpontban beszéljük meg. Az esetleg szükséges gyógyszeres módosítási javaslatot, vagy életmódbeli tanácsokat is ekkor kapja meg a beteg.

A rendelõ ABPM készüléke:

A rendelõ ABPM készüléke

Vissza a fõloldalra -->

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztrált?
Regisztráció

Elfelejtette a jelszavát?
új jelszó kérése

Copyright © 2011


  Generálási idõ: 1.08 másodperc

873,644 egyedi látogató  
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.