2022. 07. 03. 14:47:28   
Navigáció
Szívultrahang Atlasz
Holter

Holter vizsgálat - 24 órás EKG monitorozás

A Holter, vagy más néven ambuláns EKG monitorozás egy hordozható EKG készülékkel történik. A beteg mellkasfalára elektródákat helyezünk, majd a készülék ezen elektródákon keresztül rögzíti a szívmûködés során keletkezõ elektromos jeleket. A vizsgálat általában 24 órán át tart, a beteg otthonában történik, a szokásos hétköznapi tevékenységének végzése közben, ambuláns körülmények között. Lehetséges 48, 72 órás felvételezés is.
A monitorozás során készült EKG jelek számítógépes elemzésével általában arra vagyunk kíváncsiak, hogy a beteg panaszai hátterében van -e valamilyen szívritmuszavar, de bizonyos mért paraméterek alapján következtetni lehet a ritmuszavar hajlamra, koszorúér betegeknél a szívizom vérellátási zavaraira, cukorbetegeknél az autonóm idegrendszer aktivitására, az autonóm idegrendszer megbetegedésére, valamint szívinfarktus után prognosztikai értéke van a hosszú távú túlélés szempontjából.

A Holter monitort elõre megbeszélt idõpontban helyezzük fel, majd a készüléket a beteg másnap visszahozza. A kiértékelt adatokat, további teendõket kontroll vizsgálat keretében egy késõbbi idõpontban beszéljük meg. Az esetleg szükséges gyógyszeres terápiás javaslatot is ekkor kapja meg a beteg.

A rendelõ Holter készüléke:

 A rendelõ Holter készüléke

Vissza a fõoldalra -->

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztrált?
Regisztráció

Elfelejtette a jelszavát?
új jelszó kérése

Copyright © 2011


  Generálási idõ: 0.37 másodperc

873,650 egyedi látogató  
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.